https://sistema.mnactec.cat
facebook
twitter
instagram
CA
EN
(
EN
)
ES
(
ES
)
Sistema territorial del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya
Cercador
Qui som
Museus
Oferta educativa
Contacte
Cerca els museus que més t'interessen
Selecciona demarcació
Alt Pirineu i Aran
Barcelona
Catalunya Central
Girona
Lleida
Tarragona
Terres de l’Ebre
Selecciona temàtica
Energia
Indústria agroalimentària
Indústries de la construcció
Indústries del bosc i la fusta
Metal·lúrgia
Mineria
Paper
Pell
Sal
Tèxtil
Transport
Terracotta Museu de Ceràmica de la Bisbal d’Empordà
El Terracotta Museu de Ceràmica té com a finalitat conservar i difondre el patrimoni científic, tècnic i industrial de la ceràmica bisbalenca.
Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró
La nau petita de la Fàbrica Marfà de Mataró (Can Marfà) acull l’extensió del Museu de Mataró dedicada al patrimoni cultural relacionat amb la indústria del teixit de punt, una part fonamental de la història de la indústria tèxtil a Catalunya.
Museu de la Torneria de Torelló
El museu mostra el procés d’industrialització a partir d’un ofici artesà, el torner de fusta i banya, que es convertí en un sector complementari del tèxtil. Un recorregut des dels orígens de la torneria fins a l’actualitat, i pels productes diversos que han sorgit del torn.
Museu de la Tècnica de Manresa
Ubicat en el gran edifici dels dipòsits vells d’aigua de Manresa, el museu acull tres exposicions permanents que permeten conèixer la importància de la sèquia, que va fer possible el desenvolupament agrícola i industrial, i la indústria de la cinteria, molt arrelada a la ciutat.
Museu de Gerri de la Sal
El museu està situat en l’antic magatzem de la sal o Real Alfolí, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 1995 i que data del segle XVIII. Mostra com es treballava la sal al salí i la seva posterior manipulació fins a la comercialització.
Fassina Balanyà de l’Espluga de Francolí
És una de les poques antigues fassines industrials que queden a Catalunya. S’hi destil·lava la brisa del raïm per obtenir aiguardent. A l’espai museïtzat el visitant pot veure els processos per obtenir l’alcohol i els derivats, una destil·lació en directe i gaudir d’un petit tast.
Museu de Ceràmica La Rajoleta d’Esplugues de Llobregat
La fàbrica Pujol i Bausis, avui museu, va ser un referent en la producció de ceràmica a Catalunya i una de les més rellevants en el modernisme. S’hi poden veure cinc tipologies de forns de cocció i diverses produccions que permeten resseguir l’evolució de la indústria de la ceràmica.
Parc Cultural de la Muntanya de Sal de Cardona
El parc proposa als visitants un passeig per les antigues instal·lacions mineres, amb una àrea museogràfica que explica l’explotació industrial de la vall. Durant la visita es pot veure la maquinària d’extracció mineral del pou i recórrer les galeries a 86 metres de profunditat.
Museu del Ferrocarril de Catalunya a Vilanova i la Geltrú
Un viatge pel món dels trens des dels seus orígens fins avui. El museu, ubicat a les instal·lacions originals del dipòsit de locomotores de Vilanova, ofereix la col·lecció de locomotores de vapor més completa d’Europa i un ventall d'activitats per a tothom.
Col·lecció d’Automòbils Salvador Claret
Aquesta impressionant col·lecció està formada per més de 200 automòbils nacionals i estrangers, material d’aviació, motocicletes, velocípedes i motors. S’hi exposa una representació dels models més significatius i emblemàtics.
Museu Trepat de Tàrrega
La fàbrica J. Trepat va liderar la transformació del camp català al llarg del segle XX amb la seva maquinària agrícola. El museu mostra l’antic departament comercial, oficines i les cinc primeres naus que integraven la fàbrica, on destaquen la foneria i els tallers de mecanització i modelistes.
Museu Hidroelèctric de Capdella
El museu explica l’origen i l’evolució de la primera gran central hidroelèctrica de Catalunya i com l’electricitat produïda als Pirineus va abastir la indústria catalana. Un dels seus distintius és el salt de 836 metres a través del qual viatja l’aigua fins a esdevenir electricitat.
Museu de l’Oli de Catalunya a la Granadella
El museu està situat a la seu del molí de la Cooperativa de la Granadella, construït amb el suport de la Mancomunitat de Catalunya l‘any 1920. La visita permet conèixer les instal·lacions i la maquinària originals del molí i el procés d'elaboració de l'oli d'oliva verge extra.
La Tèrmica Roca Umbert de Granollers
Una construcció singular en què es produïa energia mitjançant primeres matèries com el carbó i el fuel per proveir d’electricitat i vapor l’antiga fàbrica Roca Umbert de Granollers. La visita mostra les calderes, els generadors i els transformadors, en perfecte estat de conservació.
Serradora d’Àreu
La Serradora d’Àreu, que va funcionar al llarg dels segles XIX i XX, exemplifica la història de la indústria de la fusta. El conjunt permet observar com s’aprofitava l’energia hidràulica per a moldre el blat i serrar la fusta.
Museu de les Mines de Bellmunt del Priorat
Aquestes mines van ser el centre d’extracció de plom més important de Catalunya. Al museu s’explica la història de la mineria del plom a la comarca del Priorat a través d’una experiència única: endinsar-se en unes galeries d’extracció de galena a 40 metres sota terra.
Museu del Ferrocarril a Móra la Nova
A l'enclavament de l’estació de Móra la Nova, una visita guiada permet conèixer l’evolució del ferrocarril i de la línia dels Directes que enllaça Barcelona i Madrid. A la nova cotxera es pot admirar el material mòbil, una part del qual encara es troba en estat operatiu.
Museu del Ter
Una singular filatura de cotó de 1841, testimoni de la vitalitat industrial del Ter. Manté en funcionament dues turbines, una de les quals, de 1860, fa funcionar els embarrats i la maquinària. Un espai idoni per entendre l’aprofitament industrial del riu Ter des del segle XIX.
Museu de les Mines de Cercs
Una visita a l’interior d’una mina de carbó original per descobrir un segle i mig d’història d’extracció minera. El museu permet entendre com funcionava l’extracció del carbó i com transcorria la difícil vida dels treballadors a les mines.
Museu del Suro de Catalunya. Palafrugell
El museu es dedica a la interpretació i la difusió del patrimoni i dels territoris vinculats al món surer català. El visitant hi trobarà un tastet destil·lat de boscos d’alzines sureres, de suro i de la seva transformació artesanal i industrial.
Ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries
El principal atractiu del museu és conèixer el complex procés de producció de la farina en un antic molí convertit en fàbrica al segle XIX. Permet descobrir les varietats de blat, els sistemes utilitzats per moldre’l, les fases del procés industrial i el funcionament de la turbina hidràulica.
Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia
El Museu presenta una visió general de l’ús de la pell en diferents cultures i mostra, des del cor del barri industrial del Rec, el llegat de l’activitat adobera de la ciutat des dels inicis manufacturers fins a la producció actual.
https://papertyper.net/. És ràpid, fiable i d'alta qualitat. Molts estudiants fan servir aquest servei.">
Museu Molí Paperer de Capellades
Ubicat en un molí paperer del segle XVIII, el Museu Molí Paperer és un museu viu on encara s'elabora paper fet a mà. El visitant pot veure tot el procés de fabricació des que entrava el drap fins que en sortia el paper acabat i participar en tallers de fabricació de paper artesanal. Actualment, podeu comprar assaigs...
Museu del Ciment de Castellar de n’Hug
Les restes de la fàbrica de ciment posen de manifest l'espectacularitat d'un dels conjunts fabrils més increïbles de la industrialització catalana. La visita al museu permet descobrir el primer conjunt industrial cimenter de Catalunya i el procés de fabricació del ciment pòrtland.
Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera
La Colònia Sedó d’Esparreguera, fundada el 1846, va ser la primera colònia industrial tèxtil de Catalunya i la més gran que es va construir al país. La visita al Museu de la Colònia Sedó permet descobrir la història de la colònia, els espais que la integren i el seu singular sistema hidràulic d’aprofitament i e...
Farga Palau de Ripoll
La farga va ser un dels darrers tallers de producció de ferro de Catalunya. S’hi manipulava el ferro per elaborar-ne la matèria primera que després transformaven altres professionals. És una de les fargues més ben conservades i en destaquen els dos martinets originals.
Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya
A través dels antics espais industrials de la fàbrica tèxtil i l’espectacular arquitectura d’aquest edifici modernista, el museu mostra l'evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya, fent especial atenció a la seva aplicació industrial i la seva incidència social.
Tornar a cercar