Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera

La Colònia Sedó d’Esparreguera, fundada el 1846, va ser la primera colònia industrial tèxtil de Catalunya i la més gran que es va construir al país. El Museu de la Colònia Sedó mostra la història d’aquest gran conjunt industrial, els espais que l’integren i el seu singular sistema hidràulic d’aprofitament energètic.

El recorregut permet conèixer la història de la colònia a través d’una maqueta i entrar a l’interior d’una turbina hidràulica. Aquesta impressionant turbina va ser la més gran construïda a la seva època i proporcionava l’energia a les seccions de filatura i tissatge de la fàbrica. La visita ens endinsa també en les galeries subterrànies per conèixer el sistema energètic d’aquest edifici industrial.

Un itinerari exterior descobreix diversos elements que permeten reconstruir la vida social i el procés productiu d’una colònia industrial: els edificis de la filatura i del tissatge, la casa dels Sedó, el canal, el salt de Broquetes, els habitatges dels obrers, l’església, l’escola, l’aqüeducte i les xemeneies.

El Museu de la Colònia Sedó és una de les seus del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC).

La visita

Història

informació pràctica

Horaris

Dissabtes, diumenges i festius, de 10:00 a 14:00 h.

Visites concertades per a grups i centres educatius

Dimecres, de 9:00 a 14:00 h. (reserves al 937 892 244)

Tancat

1 i 6 de gener, 24 de juny, agost i 25 i 26 de desembre.

Contacte

936 663 527 / 937 775 221

Adreça

Àrea Industrial Can Sedó – Carrer Contínues, s/n | 08292 Esparreguera