https://sistema.mnactec.cat

La Tèrmica Roca Umbert de Granollers

Descripció Informació pràctica

Una construcció singular en què es produïa energia mitjançant primeres matèries com el carbó i el fuel per proveir d’electricitat i vapor l’antiga fàbrica Roca Umbert de Granollers. La visita mostra les calderes, els generadors i els transformadors, en perfecte estat de conservació.

La visita

La Tèrmica Roca Umbert permet descobrir espais originals de la fàbrica: l’espai de generació del vapor amb dues calderes; l’espai de generació d’electricitat, anomenat també la zona de turbines, i l’espai de refredament del vapor o “refrescador”, situat en un edifici annex de planta circular.

Amb la visita a la fàbrica es dóna a conèixer la importància de la central tèrmica per Roca Umbert i la importància de la fàbrica per la ciutat. El visitant pot descobrir com funcionava una central tèrmica dels anys 50 i fer un viatge en el temps a través de l’arqueologia industrial de Granollers.

Història

La central tèrmica de Roca Umbert va ser construïda l’any 1950, com un projecte necessari pel creixement d’una fàbrica que requeria una gran producció de vapor, aigua calenta i electricitat. L’augment de la producció tèxtil i les habituals restriccions elèctriques van fer necessària la compra d’aquest equipament perquè proporcionés, de manera autònoma, l’energia que la fàbrica necessitava. Fins al 1993, la Tèrmica va esdevenir el cor de Roca Umbert.

El novembre del 2011 es va inaugurar l’espai patrimonial de La Tèrmica de Roca Umbert, la recuperació del qual s’està portant a terme amb la col·laboració de les persones que van treballar a la fàbrica amb la intenció d’esdevenir un centre d’investigació.

Horari

Dissabte, de 18 a 20 h.

Diumenge, d’11 a 13 h.


Adreça

Prat de la Riba, núm. 77 08401 Granollers

Contacte

938614941
latermica@rocaumbert.cat