Museu Trepat de Tàrrega

La fàbrica J. Trepat va liderar la transformació del camp català al llarg del segle XX amb la seva maquinària agrícola. El museu mostra l’antic departament comercial, oficines i les cinc primeres naus que integraven la fàbrica, on destaquen la foneria i els tallers de mecanització i modelistes.

La visita

Museu situat a l’antiga fàbrica de maquinària agrícola J. Trepat de Tàrrega.  És un complex industrial format per dinou naus de les quals cinc es troben rehabilitades com a museu.

En aquestes cinc primeres naus hi ha les seccions de la foneria de la fàbrica, el taller dels modelistes on dissenyaven els nous dissenys de màquines Trepat i finalment el taller de mecanitzat que conserva intacte l’antic embarrat de la fàbrica. Juntament amb aquesta part industrial, la visita es complementa amb part de les antigues oficines i la zona comercial de la fàbrica.

Història

La fàbrica J. Trepat és un testimoni i un dels protagonistes de la mecanització agrària, degut a la importància que va tenir en el procés de transformació i mecanització del camp català com també espanyol. En aquesta antiga fàbrica s’hi fabricaven i comercialitzaven les emblemàtiques màquines agrícoles J, Trepat: garbelladores, dalladores, lligadores i tantes d’altres. Durant els anys trenta del segle XX es construïren tretze de les dinou naus actuals; tot amb tot, l’empresa ja havia començat a funcionar des de l’any 1914 en uns petits tallers ubicats en el nucli urbà de Tàrrega.

Les màquines Josep Trepat foren tot un èxit comercial i una revolució en el treball del camp perquè eren màquines adaptades a les necessitats dels pagesos, lleugeres, manejables i amb un preu accessible fet que ajudaria a la seva popularitat i acabarien transformant la feina i la vida al camp. La fàbrica J. Trepat fou nomenada productora nacional l’any 1931.

informació pràctica

Diumenges: visites guiades a les 12.00 h, amb reserva prèvia.

Resta de dies: visites concertades per a grups.

Contacte:

973311616
informacio@museutrepat.cat

Adreça:

Av Josep Trepat Galceran 9, Tàrrega