Col·lecció d’Automòbils Salvador Claret

Aquesta impressionant col·lecció està formada per més de 200 automòbils nacionals i estrangers, material d’aviació, motocicletes, velocípedes i motors. S’hi exposa una representació dels models més significatius i emblemàtics.

La visita

Fundada per Salvador Claret i Naspleda (1909-1984), la col·lecció d’automòbils consta de més de 200 vehicles exposats: automòbils, motocicletes, velocípedes, bicicletes, tricicles, motors estacionaris i material d’aviació.  Entre aquests hi ha sis automòbils únics al món i de personalitats com Franco, La Cierva, Picasso, Madelaine Carroll o el matrimoni Woevodski.

Història

A finals dels anys 50, Salvador Claret va adquirir un automòbil Ford model T de 1923, en un estat d’ús molt acceptable. No obstant això, va desmuntar-lo totalment, el va ajustar de mecànica i el va pintar de color negre. El Ford tenia una altra vegada el seu millor aspecte i l’utilitzava per a circular-hi quasi cada dia.

D’ençà de l’èxit d’aquest primer vehicle, s’animà a adquirir altres automòbils i a participar amb diversos dels seus vehicles en exposicions d’automòbils i motocicletes, engrossint el fons de la seva col·lecció, que es conserva a Sils. La quantitat de material d’automoció recuperat o en què s’ha col·laborat per a la seva recerca i recuperació ha estat el treball més important sobre aquest tema dut a terme al nostre país.

informació pràctica

De dijous a dissabte, d’11 a 18 h.

Diumenges i festius, de 10 a 14 h.

Contacte:

972853036
info@casc.cat

Adreça:

Km. 698 de l’autovia A2 (sortida 697). A 4 km. del municipi de Sils (la Selva)