https://sistema.mnactec.cat

Museu del Ferrocarril de Catalunya a Vilanova i la Geltrú

Descripció Informació pràctica

Un viatge pel món dels trens des dels seus orígens fins avui. El museu, ubicat a les instal·lacions originals del dipòsit de locomotores de Vilanova, ofereix la col·lecció de locomotores de vapor més completa d’Europa i un ventall d’activitats per a tothom.

La visita

El  Museu del Ferrocarril de Catalunya proposa una visita històrica a l’univers dels trens: un món de tècnica i precisió, però també d’experiències i emocions. I és que des de la seva invenció, el ferrocarril ha despertat l’admiració i la passió de grans i petits.

L’antic dipòsit de locomotores de Vilanova i la Geltrú acull la millor col·lecció de locomotores de vapor d’Europa, nombroses locomotores elèctriques, dièsel i cotxes de viatgers de diversos tipus, entre els quals hi ha la composició completa del Tren del Centenari rèplica del primer tren que va circular a la península el 1848 o el primer Talgo que va funcionar.

Història

El que va ser un destacat dipòsit de locomotores de vapor de Catalunya va veure per primer cop la llum com a espai expositiu l’any 1972, quan els membres de l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Barcelona van portar d’arreu de la península màquines de vapor a unes instal·lacions ferroviàries que es trobaven fora d’ús des de 1967. Nou anys després d’aquella trobada, la Generalitat de Catalunya, Renfe i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú van col·laborar per fer que els més de 13.000 m2 d’instal·lacions ferroviàries i de vehicles històrics poguessin arribar a ser un equipament cultural.

L’espai va obrir les portes el 1990 amb moltes dosis de voluntarisme, però sense pla d’intervenció global, pressupost, estructura, o fons. L’any 1993, Renfe va acabar encarregant-ne el funcionament a la seva fundació cultural, acció que es complementava amb l’assessorament del MNACTEC en qüestions museològiques i amb la integració al Sistema Territorial MNACTEC.

Horari

De dimarts a diumenge, de 10.30 a 14.30 h.

Dissabtes, de 10.30 a 14.30 h i de 16 a 19.30 h (els mesos d’hivern fins a les 18.30 h)

Dilluns tancat, excepte festius.

Horari d’estiu (del 18 de juliol al 31 d’agost)

Obert tots els dies, de 10.30 a 14.30 h i de 17 a 20 h.

També obert dilluns i festius.


Adreça

Plaça Eduard Maristany, s/n 08800 Vilanova i la Geltrú

Contacte

938158491
comunicacio@ffe.es