Museu de Ceràmica La Rajoleta d’Esplugues de Llobregat

El Museu està ubicat al recinte de l’antiga fàbrica Pujol i Bausis, centre productor de ceràmica arquitectònica i referent durant el Modernisme català. S’hi van produir les rajoles i altres peces que decoren edificis i espais declarats Patrimoni de la Humanitat com l’Hospital de Sant Pau o el Park Güell, entre d’altres.

En la visita al Museu, únicament en format guiat, s’explica la història de la fàbrica, la seva evolució tecnològica i la importància artística de la seva producció.

Es tracta d’un recinte excepcional per la seva riquesa patrimonial, ja que s’hi conserven cinc tipus de forns de ceràmica. En destaquen els impressionants forns d’ampolla, únics a Espanya i dels pocs exemplars conservats a Europa. També hi trobarem un forn descobert, un forn de reflex metàl·lic i sis forns de tipus àrab, dos dels quals, espectaculars i únics, soterrats a 9 metres de profunditat.

A 200 metres del Museu de Ceràmica «La Rajoleta» hi ha el Museu Can Tinturé, l’únic museu monogràfic dedicat a la rajola de mostra. Conjuntament, els dos museus recuperen la tradició ceramista d’Esplugues de Llobregat.

La visita

Història

informació pràctica

Visites guiades individuals amb inscripció prèvia recomanada

Tots els diumenges a les 11:00 h (excepte l’últim diumenge de mes).

Visites guiades per a grups o activitats escolar amb concertació prèvia

Disponibles de dimarts a dissabte, de 10:00 a 14:00 h i de 17:00 a 20:00 h.

Tancat

Tots els dilluns, els dies 1 i 6 de gener, 25 i 26 de desembre, i el mes d’agost.

Contacte

934 700 218
museus@esplugues.cat

Adreça

Museu de ceràmica “La Rajoleta”: Carrer Puig d’Ossa, s/n | 08950 Esplugues de Llobregat – Punt de trobada / Recepció, al Museu Can Tinturé: Carrer de l’Església, 36 | 08950 Esplugues de Llobregat