https://sistema.mnactec.cat

Museu de les Mines de Cercs

Descripció Informació pràctica

Una visita a l’interior d’una mina de carbó original per descobrir un segle i mig d’història d’extracció minera. El museu permet entendre com funcionava l’extracció del carbó i com transcorria la difícil vida dels treballadors a les mines.

La visita

L’exposició permanent està dividida en dos espais. D’una banda, es presenta el carbó, la seva explotació, la importància de les infraestructures mineres, el transport i el procés de classificació previ al seu ús, tant com a combustible domèstic i industrial com a font primària per a obtenció d’electricitat.

En segon lloc, es descobreix al visitant com era la vida quotidiana al peu de la mina, amb la colònia minera de Sant Corneli i la seva gent com a fil conductor, a partir de la festa, l’esbarjo, el treball de les dones, l’escola, el dispensari, l’empresari i l’empresa, els treballadors i les seves reivindicacions socials i laborals. En aquest àmbit es projecten dos audiovisuals de les reivindicacions més emblemàtiques del col·lectiu miner: Els fets de Fígols de 1932 i La Tancada de 1977.

Història

Avui l’activitat minera a la comarca del Berguedà ha desaparegut, per aquest motiu el Museu de les Mines de Cercs es defineix com un centre d’interpretació que relaciona la tècnica i la història. Vol ser un centre d’interpretació per explicar i donar a conèixer les múltiples i estretes relacions entre aquest combustible fòssil i l’entorn geològic, paisatgístic, econòmic i humà de l’Alt Berguedà.

 

Horari

De gener a juliol: 

Feiners: de 10 a 14 h.
Cap de setmana i festius: de 10 a 15 h.

Dilluns tancat, excepte festius.

       Setmana Santa:

Divendres, dissabte i diumenge, de 10 a 19 h.

Agost:

Feiners: de 10 a 14 h i de 16 a 19 h.
Cap de setmana i festius: de 10 a 19 h.

Dilluns obert

De setembre al 21 de desembre: 

Feiners: de 10 a 14 h.
Cap de setmana i festius: de 10 a 15 h.

Dilluns tancat, excepte festius.


Adreça

Plaça Sant Romà s/n, Cercs (Berguedà)

Contacte

938240336
m.cercs@diba.cat