https://sistema.mnactec.cat

Museu de la Torneria de Torelló

Descripció Informació pràctica

El museu mostra el procés d’industrialització a partir d’un ofici artesà, el torner de fusta i banya, que es convertí en un sector complementari del tèxtil. Un recorregut des dels orígens de la torneria fins a l’actualitat, i pels productes diversos que han sorgit del torn.

La visita

El Museu de la Torneria explica el procés d’industrialització de Catalunya a partir d’un ofici artesà, el torner de fusta i banya, que, amb l’arribada de la industrialització, es convertí en un sector industrial complementari del sector tèxtil. El museu explica com el taller artesà donà pas a la fàbrica; com la necessitat de complements per a la maquinària tèxtil fomentà el desenvolupament de fàbriques amb més de 60 treballadors durant el segle XX. I no oblida els altres vessants que sorgiren en el sector i que, actualment, són el present i futur de la torneria de fusta.

Història

El Museu de la Torneria de Torelló va néixer com a projecte a finals de la dècada de 1990. L’any 1998 es va adquirir l’antiga fàbrica de la torneria Vidal (edificada el 1898) i es va rehabilitar.

Durant la dècada del 2000, el fons museogràfic es va anar recopilant i estudiant. Avui consta d’una gran col·lecció de màquines, eines, productes, documents, etc. que permeten mostrar una àmplia gamma representativa del que va ser i és la torneria de fusta. El projecte museogràfic definitiu es va redactar l’any 2014. La seva execució ha permès inaugurar el museu el 2016.

Horari

Feiners: de 9 a 13 h.
Tardes de dilluns i dimecres: de 15 a 19 h.
Caps de setmana: segons reserves o activitats programades.


Adreça

C/ de la Pau, 12-14, 08570 - Torelló (Osona)

Contacte

93 859 64 76
info@museudelatorneria.cat