Museu de l’Aigua i el Tèxtil de Manresa

Ubicat en el gran edifici dels dipòsits vells d’aigua de Manresa, el museu acull tres exposicions permanents que permeten conèixer la importància de la sèquia, que va fer possible el desenvolupament agrícola i industrial, i la indústria de la cinteria, molt arrelada a la ciutat.

La visita

El Museu acull tres exposicions permanents:

“La Sèquia i l’aigua”: Amb perspectiva històrica, mostra la importància de la Sèquia en el desenvolupament agrícola, industrial i urbà i del Bages des del segle XIV.

“La Cinteria”: Dedicada al tèxtil manresà, el teixit estret, des de la seda fins a les modernes cintes del segle XXI, una industria amb un fort arrelament a la ciutat. Hi ha una àmplia col·lecció de telers que podreu veure funcionar.

“Manresa (1814-1931), l’època de la industrialització”: Un viatge en el temps per reviure el camí des de la ciutat tradicional a la ciutat moderna a través del món de l’economia, la política, les tradicions populars i l’oci.

Història

Els antics dipòsits de Manresa, que recollien i emmagatzemaven l’aigua provinent de la Séquia, acullen avui el Museu de l’Aigua i el Tèxtil de Manresa. Van ser construïts entre el 1861 i el 1865 amb l’objectiu de disposar d’una reserva d’aigua que pogués fer front a un eventual tall de la Séquia i alhora per vincular-la a la xarxa de distribució d’aigua de la ciutat.

Fins a l’any 1980, els dipòsits subministraven aigua a les parts baixes de la ciutat. L’any 1991 es va restaurar l’edifici amb motiu del 125è aniversari de Caixa Manresa. El Museu es va fundar l’any 1993 per iniciativa de l’empresa municipal Aigües de Manresa SA, l’Ajuntament de Manresa i el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, i compta amb la destacada col·laboració del Gremi de Cintaires de Catalunya.

informació pràctica

De dimarts a diumenge, de 10 a 14 h.

Contacte:

93 877 2231
infoparc@parcdelasequia.cat

Adreça:

Masia de Can Font Ctra. de Santpedor, 175 08243 Manresa (Bages)