http://sistema.mnactec.cat

Col.lecció d’Automòbils Salvador Claret

Descripció Informació pràctica

Aquesta impressionant col·lecció està formada per més de 200 automòbils nacionals i estrangers, material d’aviació, motocicletes, velocípedes i motors. S’hi exposa una representació dels models més significatius i emblemàtics.

La visita

Fundada per Salvador Claret i Naspleda (1909-1984), la col·lecció d’automòbils consta de més de 400 vehicles exposats; automòbils, motocicletes, velocipedes, bicicletes, tricicles, motors estacionaris i material d’aviació.  Entre els quals hi ha sis automòbils únics al món i de personalitats com Franco, La Cierva, Picasso, Madelaine Carroll, o el Matrimoni Woevodski.

Història

A finals dels anys 50, Salvador Claret, va adquirir un automòbil Ford model T de 1923, en un estat d’ús molt acceptable, no obstant això, va desmuntar-lo totalment, el va ajustar de mecànica i el va pintar de color negre. El Ford tenia una altra vegada el seu millor aspecte i l’utilitzava per a circular-hi quasi cada dia.

D’ençà de l’èxit d’aquest primer vehicle, s’animà a adquirir altres automòbils i a participar amb varis dels seus vehicles en exposicions d’automòbils i motocicletes, engrossint el fons de la seva col·lecció, que es conserva a Sils. La quantitat de material d’automoció recuperat o bé en el que ha col·laborat per a la seva recerca i recuperació, ha estat el treball més important sobre aquest tema dut a terme en el nostre País.

Horari

De dijous a dissabte de 11 a 18 hores

Diumenges i festius de 10 a 14 hores


Adreça

Km. 698 de l'autovia A2 (sortida 697). A 4 km. del municipi de Sils (la Selva)

Contacte

972853036
info@casc.cat