http://sistema.mnactec.cat

Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya

Descripció Informació pràctica

A través dels antics espais industrials de la fàbrica tèxtil i l’espectacular arquitectura d’aquest edifici modernista, el museu mostra l’evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya, fent especial atenció a la seva aplicació industrial i la seva incidència social.

La visita

El museu ofereix diverses exposicions permanents al voltant de l’evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya. El visitant podrà descobrir el procés de producció de la llana, que il·lustra la mateixa fàbrica de teixits en què es troba el museu. Acull també exposicions sobre el transport, l’energia, el cos humà, els ordinadors, l’arquitectura per a la indústria o l’arribada de l’aigua a Terrassa, a més d’exposicions temporals i itinerants.

Un dels altres grans atractius de la visita és descobrir el Vapor Aymerich, Amat i Jover, l’edifici que acull el museu, considerat com la millor obra arquitectònica industrial modernista del país. Una magnífica teulada de volta catalana li atorga una personalitat única. Puntualment s’organitzen visites a la coberta de l’edifici.

Història

El mNACTEC és una vella reivindicació de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, que en un principi va impulsar l’equipament com a centre dedicat a la tècnica. La seu es troba a l’antiga fàbrica tèxtil de vapor Aymerich, Amat i Jover de Terrassa, que va funcionar entre els anys 1908 i 1978; l’edifici, dissenyat per Lluís Muncunill i Parellada.

L’any 1981, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya va assumir el projecte i el 1983 va comprar la fàbrica Aymerich, Amat i Jover, antic vapor tèxtil llaner de Terrassa, amb la finalitat de convertir-lo en la seu del museu i el 1984 va obrir la fàbrica al públic. El 1990 va ser declarat Museu Nacional i l’any 1996 es va inaugurar la primera exposició permanent i es van acabar les obres de restauració de la nau principal de l’edifici.

Horari

Horari d’hivern

De dimarts a divendres, de 9h a 18h
Dissabtes, de 10h 14.30h i de 16.30h a 20.30h
Diumenges i festius, de 10h a 14.30h
Dilluns tancat

Excepcionalment, els dies 24 i 31 de desembre i el 5 de gener el Museu obrirà en horari de 10 a 14.30h.

Horari d’estiu (juliol i agost)

De dimarts a diumenge de 10 a 14.30h

Tancament

Tots els dilluns
Dies 1 i 6 de gener i 25 i 26 de desembre


Adreça

Rambla d’Ègara, 270 08221 Terrassa (Vallès Occidental)

Contacte

937368966
info.mnactec@gencat.cat