Inaugurada la remodelació de l’edifici del Reial Alfolí, seu del Museu de Gerri de la Sal

Museu de Gerri de la Sal.

Avui s’han inaugurat les obres de remodelació de l’edifici del Reial Alfolí de Gerri de la Sal (Baix Pallars), actualment seu del Museu de Gerri de la Sal. Les actuacions han consistit en la instal·lació d’un ascensor per garantir l’accessibilitat física a totes les sales de l’edifici i en l’adequació del pati interior de l’Alfolí. Amb aquesta remodelació, l’Ajuntament vol impulsar l’ús públic de l’Alfolí i potenciar el desenvolupament cultural i econòmic del territori.

Les obres del pati han inclòs la desbrossada de vegetació i brutícia, i la creació de dos nivells per permetre l’accés de manteniment i l’estada dels usuaris de la botiga del Museu.

L’Incasòl i l’Ajuntament de Baix Pallars han finançat les obres d’instal·lació de l’ascensor, mentre que el Departament de Cultura i l’Ajuntament de Baix Pallars s’han fet càrrec de la remodelació del pati interior.

Han assistit a l’acte d’inauguració l’alcaldessa de Baix Pallars, Anna Sentinella; el delegat del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Josep Castells; la directora general del Patrimoni Cultural, Sònia Hernández; la directora de l’Incasòl, Elisabet Cirici; el director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Albert Turull; el director dels Serveis Territorials d’Educació a l’Alt Pirineu i Aran, Ramon Jordana; el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carlos L. Isus; així com diversos alcaldes de la comarca i membres del Geoparc Orígens.

L’Alfolí (antic magatzem de sal) i les salines fan del poble de Gerri de la Sal un notable indret patrimonial de Catalunya. L’Alfolí acull en l’actualitat el Museu de Gerri de la Sal, centre d’interpretació de l’activitat salinera; un espai singular de degustació i venda de productes autòctons de qualitat, i sales aptes per albergar qualsevol acte social i/o cultural.