Museu de Gerri de la Sal

El Museu de Gerri de la Sal està situat a l’antic magatzem de la sal o Reial Alfolí, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) l’any 1995 i que data del segle XVIII. L’espai mostra el procés d’elaboració, manipulació i comercialització de la sal de muntanya entre els segles XVIII i XX.

La visita al Museu permet descobrir com es produeix la sal en un dels pocs salins d’interior de Catalunya. El recorregut consta de tres parts. A la primera, s’explica la tasca que es feia al magatzem: el tiratge, el pesatge, els tipus de sal i com es distribuïa. A la segona, el visitant pot conèixer la feina que es feia al salí: des que l’aigua surt del brollador, la transformació de l’aigua en sal i l’emmagatzematge de la sal en l’època de producció. Finalment, a l’última part de la visita s’explica la història i la importància d’aquest producte per al poble i la comarca, i es presenten els testimonis dels antics propietaris dels salins narrats en primera persona.

La visita

Història

informació pràctica

HORARIS

Consulteu els horaris al web.

RESERVES DE VISITES

630 056 138 / 973 662 040

reservesmuseugerri@gmail.com

Contacte

630 056 138
reservesmuseugerri@gmail.com

Adreça

Plaça d’Àngel Esteve, 10 | 25590 Gerri de la Sal
El Museu de Gerri de la Sal està situat a l’antic magatzem de la sal o Reial Alfolí, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) l’any 1995 i que data del segle XVIII. L’espai mostra el procés d’elaboració, manipulació i comercialització de la sal de muntanya entre els segles XVIII i XX. La visita al Museu permet descobrir com es produeix la sal en un dels pocs salins d’interior de Catalunya. El recorregut consta de tres parts. A la primera, s’explica la tasca que es feia al magatzem: el tiratge, el pesatge, els tipus de sal i com es distribuïa. A la segona, el visitant pot conèixer la feina que es feia al salí: des que l’aigua surt del brollador, la transformació de l’aigua en sal i l’emmagatzematge de la sal en l’època de producció. Finalment, a l’última part de la visita s’explica la història i la importància d’aquest producte per al poble i la comarca, i es presenten els testimonis dels antics propietaris dels salins narrats en primera persona.">