Ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries

Han passat més de cent anys des que a Castelló d’Empúries l’antic molí del Mig es va convertir en una moderna fàbrica de farina que funcionava amb la innovació tecnològica arribada d’Europa. En l’actualitat, la Farinera s’ha convertit en un museu que conserva in situ tota la maquinària pròpia del procés industrial de transformació del blat en farina.

La visita al Museu permet descobrir el sistema de producció de la farina i conèixer com la humanitat ha transformat el blat al llarg de la història, la importància del pa en la nostra dieta i el paper de l’aigua per a l’obtenció d’energia.

La Farinera constitueix un centre emblemàtic del patrimoni industrial de l’Empordà, un vestigi d’una manera de produir a cavall entre finals del segle XIX i la primera meitat del segle XX, representatiu de la tecnologia, l’economia i la societat d’aquell període de la història del nostre país.

La visita

Història

informació pràctica

HORARIS

D’octubre a març

De dimarts a dissabte, de 10:00 a 14:00 h i de 16:00 a 18:00 h.

Diumenges i festius, de 10:00 a 14:00 h.

D’abril a juny, i setembre

De dimarts a dissabte, de 10:00 a 14:00 h i de 16:00 a 19:00 h.

Diumenges i festius, de 10:00 a 14:00 h.

Juliol i agost

De dilluns a diumenge i festius, de 10:00 a 14:00 h i de 17:00 a 20:00 h.

Tancat

1 i 6 de gener, 11 de setembre, excepte en cap de setmana i ponts, i 25 i 26 de desembre.

Contacte

972 250 512
informacio@ecomuseu-farinera.org

Adreça

Carrer de Sant Francesc, 5-7 | 17486 Castelló D’Empúries
Han passat més de cent anys des que a Castelló d’Empúries l’antic molí del Mig es va convertir en una moderna fàbrica de farina que funcionava amb la innovació tecnològica arribada d’Europa. En l’actualitat, la Farinera s’ha convertit en un museu que conserva in situ tota la maquinària pròpia del procés industrial de transformació del blat en farina. La visita al Museu permet descobrir el sistema de producció de la farina i conèixer com la humanitat ha transformat el blat al llarg de la història, la importància del pa en la nostra dieta i el paper de l’aigua per a l’obtenció d’energia. La Farinera constitueix un centre emblemàtic del patrimoni industrial de l’Empordà, un vestigi d’una manera de produir a cavall entre finals del segle XIX i la primera meitat del segle XX, representatiu de la tecnologia, l’economia i la societat d’aquell període de la història del nostre país.">