http://sistema.mnactec.cat

Serradora d’Àreu

Descripció Informació pràctica

La Serradora d’Àreu, que va funcionar al llarg dels segles XIX i XX, exemplifica la història de la indústria de la fusta. El conjunt permet observar com s’aprofitava l’energia hidràulica per a moldre el blat i serrar la fusta.

La visita

La serradora d’Àreu exemplifica perfectamet la història de la indústria de la fusta. El visitant podrà conèixer la funció de les serradores, que eren les instal·lacions destinades a transformar la fusta, i el seu funcionament amb la força de l’aigua.

El conjunt arquitectònic de la serradora d’Àreu també inclou un molí fariner i una centraleta elèctrica. Es pot conèixer la serradora i el seu conjunt concertant visites durant l’estiu, des del mes de juny fins a mitjans del mes de setembre.

Història

La serradora d’Àreu va construir-se en el segle XIX, i va funcionar fins als anys setanta del segle XX. Al principi, la instal•lació era molt més propera al riu que avui, però, a les acaballes del segle XIX, una forta riuada va destruir-la.

La nova Serradora situada al lloc actual, per tal d’evitar noves riuades, va ser enclavada en un punt més alt i construïda inicialment de fusta, fins que es va fer el nou edifici. Després de la guerra va ser reparada i modernitzada pels germans Manel i Feliu Bixaconill, fusters i constructors de serradores.

Horari

Consultar al web del Museu.


Adreça

La Força d’Àreu 25575 Àreu (Pallars Sobirà)

Contacte

973 624 417 / 973 624 405 / 618 382 654
ajuntament@alins.ddl.net