http://sistema.mnactec.cat

Trens Històrics de Ferrocarrils de la Generalitat

Descripció Informació pràctica

Trens d’època restaurats de la col·lecció històrica de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), procedents de les antigues companyies ferroviàries i posats en servei regular o prèvia demanda, segons els casos.

La visita

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ofereix al visitant l’experiència de viatjar amb trens antics dels segles XIX i XX, perfectament conservats i amb un aspecte molt proper a l’original.

Història

Durant la segona meitat del segle XIX i el primer terç del segle XX, els ferrocarrils van suposar per a les ciutats i pobles que progressivament servien la seva incorporació al món contemporani nascut de la revolució industrial. Els camins de ferro, accedint fins al cor del país, han facilitat les comunicacions i han estat decisius en la industrialització de Catalunya. Ara podeu tornar a utilitzar els trens que hi circulaven aleshores i reviure tota una època del transport ja desapareguda amb l’arribada dels actuals.

Els trens històrics de FGC tenen com a origen les diferents línies de ferrocarril que van conformar l’actual xarxa de FGC. A la línia Barcelona-Vallès es conserva una unitat de tren elèctrica tipus 400 procedent de Ferrocarriles de Cataluña, S.A. que va circular entre els anys 40 i 90 del segle XX.

A la línia Llobregat-Anoia, el tren de cotxes de fusta procedents de la Compañía General de Ferrocarriles Catalanes, S.A. que van circular entre final del segle XIX i els anys 70 del segle XX.

A la línia Lleida – la Pobla de Segur (Tren dels Llacs) es conserva el tren de cotxes metàl·lics tipus 5000 i 6000 procedents de Renfe, que van circular entre els anys 50 i 80 del segle XX.

A la línia del cremallera de Núria, el cotxe saló A-51 de 1931. I a Gelida, el funicular inaugurat el 1924.

Horari

En el cas del Tren dels Llacs (línia Lleida – la Pobla de Segur) es fan viatges regulars amb el tren històric els dissabtes, normalment entre els mesos d’abril i octubre (consultar web: www.trendelsllacs.cat).
A les altres línies d’FGC es poden organitzar viatges per a grups amb els respectius trens històrics prèvia sol·licitud (ncodina@fgc.cat).Contacte

932051515
ncodina@fgc.cat