http://sistema.mnactec.cat

Museu de la Tècnica de Manresa

Descripció Informació pràctica

Ubicat en el gran edifici dels dipòsits vells d’aigua de Manresa, el museu acull dues exposicions permanents que permeten conèixer la importància de la sèquia, que va fer possible el desenvolupament agrícola i industrial, i la indústria de la cinteria, molt arrelada a la ciutat.

La visita

El Museu acull 2 exposicions permanents:

“La Sèquia i l’aigua”: Amb perspectiva històrica, mostra la importància de la Sèquia en el desenvolupament agrícola, industrial i urbà i del Bages des del segle XIV

I “La Cinteria”: Dedicada al tèxtil manresà, el teixit estret, des de la seda fins a les modernes cintes del segle XXI, una industria amb un fort arrelament a la ciutat.  Hi ha una àmplia col·lecció de telers que podreu veure funcionar.

Situat als antics dipòsits de la ciutat que recollien, emmagatzemaven i distribuïen l’aigua de la Sèquia construïts entre 1861 i 1864. Son tres dipòsits idèntics, amb una capacitat de 4000m3 cada un.

Història

Els antics dipòsits de Manresa, que recollien i emmagatzemaven l’aigua provinent de la Séquia, acullen avui el Museu de la Tècnica de Manresa. Van ser construïts entre el 1861 i el 1865 amb l’objectiu de disposar d’una reserva d’aigua que pogués fer front a un eventual tall de la Séquia i alhora per vincular-la a la xarxa de distribució d’aigua de la ciutat.

Fins a l’any 1980 subministraven aigua a les parts baixes de la ciutat. L’any 1991 es va restaurar l’edifici amb motiu del 125è aniversari de Caixa Manresa. El Museu es va fundar l’any 1993 per iniciativa de l’empresa municipal Aigües de Manresa SA, l’Ajuntament de Manresa i el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, i compta amb la destacada col·laboració del Gremi de Cintaires de Catalunya.

Horari

De dimarts a diumenge de 10 a 14h


Adreça

Masia de Can Font Ctra. de Santpedor, 175 08243 Manresa (Bages)

Contacte

93 877 2231
infoparc@parcdelasequia.cat