http://sistema.mnactec.cat

Museu de la Colònia Vidal de Puig-Reig

Descripció Informació pràctica

El museu recrea la vida en una colònia tèxtil del Llobregat, estratègicament situada per convertir l’aigua del riu en energia i amb tots els serveis bàsics per als habitants. Mostra detalladament el procés tèxtil i els espais on discorria la vida quotidiana.

La visita

A partir del moment del tancament de la fàbrica, les noves idees van apuntar cap a una posada en valor del patrimoni per trobar nous usos a les instal·lacions. Així naixia un Museu que permet explicar com era la vida a la colònia.

El Museu de la Colònia Vidal de Puig-reig va ser creat el 1995. Té la seu central a l’edifici Fundació Vidal, l’últim edifici construït a colònia Vidal de Puig-reig. Aquest fou inaugurat l’any 1947, promogut per Vicenç Vidal amb l’objectiu d’acollir-hi activitats lúdiques, culturals i educatives.

Història

El Museu de la Colònia Vidal és l’aposta per reviure el passat en la pròpia pell. Des de l’any 1995 el Museu explica com eren la vida i el treball en una colònia tèxtil als inicis del segle XX. Una extensa passejada per la colònia Vidal ens serveix per mostrar, a través d’espais com l’escola, la fàbrica o els habitatges, la realitat d’un moment històric de cabdal importància per la història contemporània del nostre país i la seva industrialització.

Es tracta d’una institució singular per la seva proposta museística: els espais originals de la fàbrica perviuen, i conviden al visitant a posar-se a la pell d’aquells que varen viure en primera persona un moment cabdal de la història.

Horari

De dimarts a divendres: de 9 a15 h.

Caps de setmana i festius: de 9 a 14 h.


Adreça

Plaça Puríssima s/n Colònia Vidal, Puig-Reig

Contacte

938290458
museu@museucoloniavidal.org